Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n johtaja Matti Tukiainen:…

Uutinen

SAK:n johtaja Matti Tukiainen: Kokoomuksen oppositiopolitiikan kärkenä ay-vastaisuus?

Arvo marraskuu 2003

Kokoomus näyttää valinneen oppositiopolitiikkansa kärkihankkeeksi SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen vastustamisen. Itälä nosti jo alkusyksystä miljoonaa suomalaista palkansaajaa edustavan SAK:n yhteiskunnan ykkösviholliseksi. Kokoomus halusi tuolloin purkaa koko kolmikantayhteistyön mallin, jota puolue vielä ennen vaaleja oli itsekin halukkaasti toteuttamassa, ja johon se myös vaalityössään vahvasti sitoutui. Kokoomuksen ay-vastaiset puheenvuorot ovat sittemmin jatkuneet pitkin syksyä.

Uusimpana tempauksenaan kokoomus hyökkää nyt SAK:n nuortenlehden Arvon kimppuun. Kokoomuksen puoluesihteeri Heikki Ollila lienee suuttunut siitä, että SAK:n julkaisemassa Arvo-lehdessä SAK:n nuorisosihteeri Eija Harjula kummastelee kokoomuksen intoa käydä SAK:n kimppuun. Ollilan reaktio asettaa hiukan outoon valoon kokoomuksen käsityksen sananvapaudesta ja yhteiskunnallisesta keskustelusta: kokoomus saa kyllä arvostella SAK:ta, mutta SAK ei saa sanoa vastaan.

SAK:n nuortenlehti Arvo on suunnattu alle 30-vuotiaille SAK:laisten ammattiliittojen jäsenille. Lehti toteutetaan yhteistyössä Suomen Lehdentekijöiden kanssa. Sen päätoimittaja on Sami Turunen Suomen Lehdentekijöistä. Lehti käsittelee laajasti nuoria palkansaajia koskettavia teemoja ja ilmiöitä – työtä, opiskelua, asumista, elämistä ja harrastuksia.

Liitot tilaavat lehteä omille nuorille jäsenilleen. Tällä hetkellä lehden painos on noin 80 000 kappaletta, ensi vuoden alusta noin 100 000 kappaletta. Lehteä on myös mahdollisuus tilata mm. ammatillisiin oppilaitoksiin. Yksityiset tilaajat saavat lehden 10 euron vuositilaushintaan. Lehti palkittiin Postin asiakaslehtikilpailussa Suomen parhaana järjestölehtenä vuonna 2001.

Marraskuun numerossa käsitellään mm. romanien asemaa työelämässä, uudelleenkouluttautumista, kuntaliitoksia ja luottamusmiesten työtä. Julkkishaastattelussa on Nuppu Stenros.

Arvo-sivut löytyvät osoitteesta www.arvo-lehti.fi. Ollilan suututtanut uusimman Arvo-lehden pääkirjoitus löytyy myös suoraan osoitteesta www.sak.fi/nuoret_arvo.shtml?3597.

Lisätietoja

– Jäsenpalveluosaston johtaja Matti Tukiainen, puh. 0400 600099
– Viestintäpäällikkö Sari Aalto-Matturi, puh. 0400 508234
– Nuorisosihteeri Eija Harjula, puh. 050 1348
– Päätoimittaja Sami Turunen, Suomen Lehdentekijät, puh. 0400 505 790

Tilaa Arvo-lehden näytenumero linkin kautta löytyvällä lomakkeella.