Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Palkka-asiat edelleen kesäduun…

Uutinen

Palkka-asiat edelleen kesäduunarin suurin pulma

SAK:n kesäduunari-infot jakavat nuorille tietoa työntekijän oikeuksista

SAK:n kesäduunarikiertue käynnistyy.

Viikolla 9 käynnistyvä valtakunnallinen SAK:n kesäduunari-infokiertue jalkauttaa ammattiliittojen väen eri puolille maata kertomaan tuleville kesätyöläisille työelämän pelisäännöistä. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Kesäduunari-info tavoittaa noin 70 ammatillisen oppilaitoksen opiskelijat.

– Palkkaan liittyvät epäselvyydet ovat vuodesta toiseen nuorten suurin ongelma työmarkkinoilla, tietää SAK:n nuorisosihteeri Antti Lindtman.

– Liian usein tietoon tulee tapauksia, joissa nuorille työntekijöille maksetaan liian huonoa palkkaa, teetetään työtä epäasiallisissa olosuhteissa tai ei esimerkiksi makseta lomakorvauksia tai ilta- ja viikonloppulisiä ollenkaan.

Kesäduunari-infoissa on selvinnyt, että nuoret tarvitsevat tukea ja neuvoja mm. työsopimuksen tekoon ja tietoa siitä, mitkä ovat heidän oikeutensa ja velvollisuutensa.

Kesäduunari-infojen lisäksi SAK tarjoaa työsuhdeneuvontaa läpi kesän neuvontapuhelimessa. Maksuttomassa Kesäduunari-infossa vastataan kesätyöntekijöiden kysymyksiin ja annetaan neuvoja arkipäivisin toukokuun alusta aina elokuun puoleenväliin saakka.

Kesäduunarikiertueen paikkakuntakohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta www.sak.fi/nuoret