Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Ihalainen: Suomelle saat…

Uutinen

SAK:n Ihalainen: Suomelle saatava toimintakykyinen enemmistöhallitus

Lauri Ihalainen.

– Kansanvaltaisen demokratian kannalta on myönteistä, että pitkään jatkunut äänestysaktiivisuuden lasku näissä vaaleissa pysähtyi, ja kansalaisten äänestysinto kääntyi jopa lievään nousuun. Täysin tyytyväinen ei demokratian toteutumiseen silti voi olla – valitettava tosiseikka on, että edelleen yli miljoona suomalaista jätti äänensä käyttämättä. Viime eduskuntavaaleissa havaintona oli, että uurnilta usein jäävät pois nimenomaan pienituloiset ja yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevat.

– Epävarmoissa kansallisissa ja kansainvälissä olosuhteissa on tärkeää, että maalle saadaan toimintakykyinen enemmistöhallitus. SAK ei luonnollisestikaan ota kantaa tämän hallituksen hallituspohjaan.

– Uusi hallitus saa ratkottavakseen keskeisiä työllisyyden hoitoon, vakaan talouskasvun turvaamiseen, hyvinvointipalvelujen säilyttämiseen sekä työelämän murrokseen ja sukupolvenvaihdokseen liittyviä kysymyksiä. Vallitsevissa epävarmoissa olosuhteissa työllisyyden hoito edellyttää talouskasvun ohella laajaa, etupainotteista toimenpideohjelmaa.

– Hallituksen kokoaminen tulisi saada käyntiin mahdollisimman pian. Palkansaajien kannalta olennainen kysymys on, missä määrin uusi hallitus omaksuu hyvän kolmikantayhteistyön politiikan, johon kaikki puoluejohtajat jo vaalikampanjansa aikana ilmoittivat sitoutuvansa.