Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Junakaluston pakkolunastus YTV…

Uutinen

Junakaluston pakkolunastus YTV:lle järjetön hanke (10.11.1999)

SAK:n kuljetusalan neuvottelukuntaa vastustaa YTV:n hallituksen hanketta VR:n omistaman sähköjunakaluston lunastamisesta. Kuljetusalan neuvottelukunnan mielestä kysymyksessä on pakkolunastus eli eräänlainen junakaluston sosialisointihanke. Vastaavalla periaatteella YTV:n pitäisi ostaa itselleen myös pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä käytettävä bussikalusto. Muutoin ei kilpailuasetelma ole tasapuolinen.

SAK:n kuljetusalan mielestä YTV:n pyrkimys ryhtyä rautatieliikennekaluston omistajaksi on järjetön. YTV ei ole rautatieliikenteen harjoittaja eikä sillä ole rautatiekaluston ylläpitämiseen vaadittavaa ammattitaitoa tai kapasiteettia.

Rautatieliikenteen harjoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä, mitä YTV:n hallituksen lyhytnäköinen politikointi ei edesauta. YTV:n hallituksen esitys rautatiekaluston omistuksen pakkohajauttamisesta vaarantaa rautatieliikenteen kehittämisen sekä kaluston uusimisen, huoltamisen ja turvallisuuden.

SAK:n kuljetusalan neuvottelukunta vaatiikin, että YTV:n jäsenkunnat sekä YTV:n seutukokous hylkäävät YTV:n hallituksen esityksen.

Lisätiedot: Kuljetusalan neuvottelukunta, puheenjohtaja Markku Hannola p: (09) 663 355 SAK, apulaisosastopäällikkö Matti Kopperi p. (09) 7721 367