Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Kiljavan irtisanomiset väheniv…

Uutinen

Kiljavan irtisanomiset vähenivät seitsemään

Kiljavan opiston päärakennus Nurmijärvellä

Nurmijärvellä sijaitsevan Kiljavan opiston irtisanottavien määräksi on lopulta vahvistunut seitsemän aiemmin ilmoitetun yhdeksän sijaan.

Kiljavalla käytyjen YT-neuvottelujen lopputuloksena päädyttiin maanantaina yhdeksään irtisanottavaan. Viikon aikana onnistuttiin neuvotteluissa kuitenkin vielä löytämään ratkaisuja, joilla irtisanomiset voitiin rajoittaa seitsemään henkilöön.

Vain kahdelta työt opistolla päättyvät nyt kokonaan. Yksi irtisanottavissa ei ole enää käytännössä ollut töissä opistolla noin kahteen vuoteen. Neljälle on voitu tarjota tuntipalkkaista työtä; kaksi heistä on mahdollisesti hakeutumassa osa-aikaiselle eläkkeelle.

Niille, joille ei ole voitu tarjota tuntipalkkaista työtä, on tarjottu irtisanomisraha. Irtisanomisrahalla pidennetään irtisanomisaikaa kolmella ylimääräisellä kuukaudella eli käytännössä yhdeksään kuukauteen.

Nyt tehtyjen päätösten lisäksi opistolla joudutaan vielä harkitsemaan muita kustannussäästöjä; myös lomautuksiin saatetaan joutua myöhemmin turvautumaan.

Päätösten taustalla ovat opiston jo usean vuoden ajan jatkuneet taloudelliset vaikeudet. Toimenpiteiden tarkoituksena on turvata, että opiston toimintaa voidaan edelleen jatkaa ja kehittää.

Opisto on toiminut viime vuodet tappiolla, viime vuonna tappio oli 85 000 euroa. Tilanteen parantamiseksi on ponnisteltu koko henkilökunnan voimin. Opistolla on toteutettu kolmivuotinen kehittämishanke, jonka aikana on pyritty kehittämään koulutusta ja uusia tulolähteitä. Kehittämishankkeen tarkoituksena oli tasapainottaa myös opiston alijäämäinen talous. Opiston talous on kuitenkin pysynyt alijäämäisenä ja myös koulutustoiminta on vähentynyt. Taloutta ovat rasittaneet myös kiinteistöön kohdistuneet peruskorjaukset.

Lisätietoja:
Kiljavan opiston rehtori Pertti Rantanen, 040 753 6332