Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Puuliitto vaatii irtisanomissu…

Uutinen

Puuliitto vaatii irtisanomissuojaan huomattavia parannuksia

Kalevi Vanhala jatkaa liiton johdossa

Puu- ja erityisalojen liittokokous päättyi eilen sunnuntaina. Liittokokouksen kannanotossa Puuliitto vaatii työsuhdeturvaan huomattavia parannuksia. Pelkästään lisävoittojen saamiseksi tarkoitettuja irtisanomisia on liiton kannanoton mukaan rajoitettava uusilla säännöksillä, mm. työsopimuslakia muuttamalla.

Puuliiton kannanotossa vaaditaan myös lisävaroja asuntorakentamiseen, enemmän huomiota työntekijöiden työssä jaksamisen ja ammatillisen osaamisen edistämiseen, työttömyyseläkkeen säilyttämistä, työttömyysturvan tason nostamista ja työttömyysturvajärjestelmän epäkohtien korjaamista. Kannanotossa ollaan huolestuneita siitä, että mekaanisen metsäteollisuuden ja erityisesti sahojen kannattavuus on romahtanut raakapuun korkean hinnan vuoksi. Lisäksi Puuliitto antaa kannanotossa tukensa tulopoliittisille sopimuksille ja haluaa Euroopan unionin jatkossa kehittyvän sosiaaliseksi, kansalaisten oikeuksia vahvistavaksi unioniksi.

Kalevi Vanhala valittiin yksimielisesti uudelleen Puu- ja erityisalojen liiton puheenjohtajaksi. Myös liiton sihteerinä edellisellä liittokokouskaudella toiminut Lauri Ainasto valittiin uudelleen. Liiton hallituksen 20 jäsenestä 12 on uusia.

Puuliitossa on runsaat 50 000 jäsentä, jotka työskentelevät metsätaloudessa, puutuoteteollisuudessa sekä maaseutuelinkeinoissa.

Lisätietoja Puuliiton liittokokouksesta löytyy liiton Internet-palvelusta www.puuliitto.fi.