Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Ihalaisen toivotaan jatkavan S…

Uutinen

Ihalaisen toivotaan jatkavan SAK:n johdossa

Ihalaista pyydettiin jatkamaan SAK:n johdossa

SAK:n suurten jäsenliittojen puheenjohtajat Tuire Santamäki-Vuori (KTV), Ann Selin (PAM) ja Erkki Vuorenmaa (Metalli) kävivät tänään pyytämässä SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaista jatkamaan SAK:n puheenjohtajana myös tulevalla edustajakokouskaudella. Santamäki-Vuori, Selin ja Vuorenmaa esittivät pyyntönsä SAK:n julkisen sektorin, yksityisten palvelualojen sekä teollisuuden ammattiliittojen sos.dem.-ryhmien puolesta.

Puheenjohtajat korostivat Lauri Ihalaisen nauttivan laajasti luottamusta ja arvostusta SAK:laisissa ammattiliitoissa ja suomalaisessa yhteiskunnassa. He pitivät myös tärkeänä jatkuvuuden turvaamista olosuhteissa, joissa työelämässä ja työmarkkinoilla eletään suurten rakenteellisten muutosten keskellä.

SAK:n puheenjohtaja valitaan järjestön viisivuosittaisessa edustajakokouksessa. Seuraava edustajakokous pidetään 5.-7. kesäkuuta 2006 Helsingissä. Valmistautuminen kokoukseen on vähitellen käynnistymässä.

Ihalainen ilmoitti liittopuheenjohtajille olevansa valmis jatkamaan SAK:n johdossa myös tulevalla edustajakokouskaudella, mikäli edustajakokous näin päättää. Hän ei kuitenkaan ottanut kantaa siihen, jatkuisiko puheenjohtajuus aina vuoden 2011 edustajakokoukseen.

Ihalainen saavuttaa SAK:ssa 60 vuoden eläkeiän toukokuussa 2007. (Vuoden 1994 jälkeen SAK:n palvelukseen tulleilla eläkeikä on 65.) Toistaiseksi ainoana SAK:n puheenjohtajan tehtävästä eläkkeelle on jäänyt Pekka Oivio (1918-2000) joka johti SAK:ta vuosina 1974-1981.

Lauri Ihalainen on ollut SAK:n puheenjohtaja vuodesta 1990. SAK:ssa hän on toiminut myös nuorisosihteerinä, järjestösihteerinä ja vuodesta 1984 SAK:n sihteerinä. Ammatiltaan Lauri Ihalainen on kirvesmies. Lauri Ihalainen oli SAK:n pitkäaikaisin puheenjohtaja jo aloittaessa nykyistä, kolmatta kauttaan vuonna 2001. Ennen Ihalaista pitkäaikaisimpia puheenjohtajia SAK:n historiassa ovat olleet Pertti Viinanen (pj. 1981-1990), Niilo Hämäläinen (pj. 1966-74) ja Eero A. Wuori (pj. 1937-45).