Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Työsopimuslakikomitean esitys …

Uutinen

Työsopimuslakikomitean esitys tarjoaa edelleen parhaan mallin yleissitovuuden ratkaisemiseksi (18.5.2000)

SAK pitää tärkeänä, että työsopimuslain uudistaminen tehdään tasapainoisella tavalla työmarkkinajärjestöjä kuullen ja työsopimuslakikomitean asiantuntemusta hyväksi käyttäen. SAK:n näkemyksen mukaan työsopimuslakikomitean esitys lain uudistamiseksi on harkittu kokonaisuus, joka edelleen tarjoaa parhaan pohjan työehtosopimusten yleissitovuuden määrittelylle. Hallituksen sisällä alustavasti kaavaillut muutokset vievät yleissitovuuden määrittelyä palkansaajien kannalta huonompaan ja epävarmempaan suuntaan.

On tärkeää huomata, että työsopimuslain määrittelemä yleissitovuus määrittelee käytännössä kymmenien tai jopa sadan tuhannen ihmisten työsuhteen vähimmäisehdot. Mitään sellaisia muutoksia ei lainsäädäntöön tule tehdä, jotka vaarantaisivat näiden järjestäytymättömien työnantajien palveluksessa olevien ihmisten kohtuulliset työehdot.

SAK:n mielestä on tärkeää, ettei vuosien työn tuloksena saavutettua yhteisymmärrystä romuteta kiireessä tehdyillä ratkaisuilla vaan asian jatkokäsittelyyn varataan riittävä aika, jonka kuluessa voidaan neuvotella myös työmarkkinajärjestöjen kanssa.