Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset ILO:n työkokous käsittelee lap…

Uutinen

ILO:n työkokous käsittelee lapsityösopimusta (11.6.1999)

SAK järjestää tuoreeltaan lehdistötilaisuuden Kansainvälisen työjärjestön ILO:n kesäkokouksen päätteeksi.

ILO:n kokouksessa käsitellään ja tultanee hyväksymään lapsityön pahimmat muodot poistamaan tähtäävä sopimus. Sopimuksen päätöskeskustelu käydään torstaina 17. kesäkuuta.

SAK:n ILO-delegaatti, kehittämispäällikkö Marjaana Valkonen kertoo perjantaina 18. kesäkuuta 1999 klo 10.00 SAK:n hallituksen kokoushuoneessa järjestettävässä tiedotustilaisuudessa uudesta sopimuksesta ja siihen johtaneista neuvotteluista. (os. Siltasaarenkatu 3 A, III krs).

SAK, jäsenliitot ja Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASK ovat kampanjoineet pari vuotta lapsityötä vastaan. SAK:laisen ay-liikkeen kampanjaa on käyty tunnuksella ”Leikki kaukana.” SAK on toiminut myös suomalaisten kansalaisjärjestöjen rinnalla maailmanlaajuisessa ”Global March” -kampanjassa uuden lapsityötä rajoittavan sopimuksen aikaansaamiseksi.

SAK tulee jatkamaan lapsityö-ongelmasta tiedottamista ja toimii määrätietoisesti lapsityön teettämistä vastaan ja ay- ja inhimillisten perusoikeuksien turvaamiseksi kaikille.

SAK:n toiminnasta lapsityön vastustamiseksi jatkossa kertoo johtaja Tuulikki Kannisto.

Tervetuloa Hilkka Jukarainen Kansainvälisten asioiden tiedottaja SAK Puh. 09-7721 351 tai 040-5485 660 S-p: hilkka.jukarainen@sak.fi