Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Joka työssä on omat riskinsä…

Uutinen

Joka työssä on omat riskinsä

Copyright: Auli Kekkonen

Täysin turvallista ammattia tuskin on olemassakaan. Jokaisessa työssä on omat riskinsä ja vaaransa. Niiden tunnistaminen ja huomioon ottaminen on tärkeää, jotta työ sujuisi mahdollisimman jouheasti ja tekijä välttyisi vaaratilanteilta. Mitä turvallisuus tarkoittaa eri aloilla?

Näyttävät tapaturmat ja onnettomuudet saavat yleensä julkista huomiota. Työmailla sattuu kuitenkin eniten erilaisia pieniä nyrjähdyksiä, viiltoja ja liukastumisia, joista kaikkiaan koituu kallis lasku sen lisäksi, että työntekijöiden hyvinvointi kärsii. Tekevälle ei välttämättä tarvitsisi sattua, sillä onnettomuudet ovat estettävissä. Kyse ei ole pelkästään asianmukaisista suojalaitteista ja työmenetelmistä – myös turvallisuusasenteiden pitää olla kunnossa.

Nettiradio Mikaelin juttukokonaisuudessa on tiukkaa asiaa työsuojelusta – ei kuitenkaan otsa rypyssä. Pölynimuri hameessa ja kahden kilon lohi housun etumuksessa voi olla tavaratalon vartija-vahtimestarin arkea. Toimittaja Auli Kekkosen jututettavat työskentelevät sähköyrityksessä, tavaratalossa, kemian teollisuudessa ja Mikkelin kaupungilla.

Jutut löytyvät Nettiradio Mikaelin etusivun kautta osoitteesta www.yle.fi/mikaeli. Katso myös SAK:n netin työelämäkokonaisuus kohdassa Tietoa työelämästä > Työelämän kehittäminen ja työhyvinvointi.