SAK ja Metsä Group: Yhteistyö yrityksen kilpailuvalttina -webinaari
Miten Metsä Groupissa luotiin yhteistyönä työaikajärjestelmä? Tule kuulemaan erilaisista esimerkeistä ja työkaluista, joilla yritykset voivat luoda parempaa ja tuottavampaa työelämää työntekijöiden ja työnantajien yhteispelillä.
Tilaisuus on maksuton ja suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työelämän kehittämisestä.
Ohjelma
9.00
Työelämän tila
Suomalaisen työelämän tilaa SAK:laisilla aloilla on seurattu jo pitkään Hyvän työn mittarin avulla. Uusimmat tutkimustulokset kertovat, mihin suuntaan työelämän laatu on kehittynyt.
SAK:n kehittämispäällikkö Juha Antila
9.30–9.40
Tulevaisuusvuoropuhelu työpaikan kehittämisen työkaluna
Tulevaisuusvuoropuhelu on menetelmä, jonka tavoitteena on lisätä organisaatioiden muutoskyvykkyyttä ja ennakointiosaamista. Vuoropuhelun kautta on mahdollista ideoida ja lähteä viemään eteenpäin konkreettisia toimenpiteitä hyvinvoinnin ja tuottavuuden parantamiseen.
TYÖ2030 johtaja Sanna Kulmala
9.40–10.00
CASE Metsä Group – Miten luotiin Metsä Groupin yksilöllinen vuorotyön työaikamalli?
Metsä Groupissa vuorotyötä tekevillä työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan työaikaansa Metsän yksilöllisessä vuorotyön työaikamallissa. Työaikamalli luotiin työnantajan ja työntekijöiden edustajien yhteistyöllä.
Metsä Fibre Äänekosken biotuotetehtaan pääluottamusmies Jorma Paajanen ja Metsä Group työsuhdejohtaja Jari Forss
10.00-10.30
Paneelikeskustelu: Tavoitteen maailman paras työelämä
Aamun alustaja keskustelevat, millaisilla ajatuksilla ja käytännön teoilla Suomeen voitaisiin saada maailman paras työelämä.
10.30-11.00
Käytännön ratkaisuja yhdessä tekemiseen
Työelämä on parhaimmillaan työntekijöiden ja työnantajan yhteispeliä, jossa on pelkkiä voittajia. Sata tapaa – julkaisu luo kurkistuikkunoita onnistumisiin ja antaa vinkkejä hyviin käytänteisiin työpaikoilla.
SAK:n viestintäpäällikkö Marjo Pihlajaniemi
klo 12.00 Tilaisuus päättyy